Hart van de Waalsprong is een stedelijke nieuwe woonwijk. Een brede mix van woningen komt verspreid over een aantal blokken te liggen. Sommige woningen liggen boven de winkelvoorzieningen; anderen liggen geclusterd rondom binnenhoven.

Er komen zowel sociale- en vrije sector huurwoningen als koopwoningen. In verschillende woningtypes als studio’s, lofts, appartementen, levensloopbestendige en grondgebonden eengezinswoningen. De sociale huurwoningen worden door Talis en Portaal aangeboden. Deze variatie aan woningen leidt tot een mix van bewoners waardoor de kenmerkende stadse dynamiek en sfeer ontstaat. De architectuur bestaat uit stoere bakstenen met bijzondere detailleringen in natuurlijke materialen als hout en steen en geeft zo het geheel een echte stadse sfeer.

Energieneutraal en duurzaam

De woningen worden energieneutraal en duurzaam ontworpen zodat ze lang mee gaan en de impact op het milieu zo klein mogelijk is. Door de juiste keuzes in verkaveling, zonligging, bouwmethode en materialisering te maken, blijven de woningen niet alleen lang mooi maar is het bovenal prettig en toekomstbestendig wonen in Hart van de Waalsprong. Voor het parkeren van de auto komen er diverse mogelijkheden: in de binnenhoven, op de daken van de supermarkten, in het zogenaamde parkeerhuis of op straat. Hart van de Waalsprong biedt bewoners een mobiliteitsabonnement voor deelauto’s. Ook zal elektrisch rijden worden gestimuleerd door het plaatsen van ruim voldoende laadpalen.

Als een vogel boven het plan vliegen?

Kijk dan hier voor een 360 graden overzicht en ontdek meer van Hart van de Waalsprong.

Interesse om in Hart van de Waalsprong te gaan wonen?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.