4 juli 2019
Geplaatst door admin

Nieuwsbericht 21 september 2018 - In Hart van de Waalsprong komen voorzieningen, een energieneutraal winkelcentrum en zo’n 450 woningen. In totaal staan er nu 100 sociale huurwoningen, 115 vrije sector huurwoningen en 235 koopwoningen in de plannen. De bouw start in 2021.

Tijdens de infomarkt was het rondom de maquette van Hart van de Waalsprong dringen door de vele nieuwsgierige mensen. Alle betrokken partijen zijn overladen met geïnteresseerde vragen en positieve reacties. Uiteraard was er ook ruimte voor een kritische opmerking en deze nemen we ter overweging.  

Het publiek heeft ons meer dan duidelijk gemaakt dat de Waalsprong en omstreken staat te popelen om in het nieuwe ‘stadje’ te gaan wonen, winkelen en recreëren. Een betere aftrap voor deze nieuwe wijk met het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland hadden we niet kunnen wensen.

Wethouder Stedelijke ontwikkeling Dr. Noël Vergunst: 
“Door de economische crisis hebben we eerdere plannen voor het centrumgebied voor de Waalsprong moeten herzien. Met dit nieuwe plan maken we een functioneel én sociaal hart voor de Waalsprong en daar ben ik trots op. Ik ben erg verheugd dat er nu, na vele gesprekken met het publiek, een plan ligt dat helemaal rekening houdt met de omgeving en voorziet in een passend voorzieningenniveau”

Ontwikkelaars Thijs Huis in het Veld (AM) en Erik Vis (VanWonen):
We maken méér dan winkels met woningen erboven. De gemeente Nijmegen heeft ons gevraagd een bijzonder winkelcentrum te maken, met een compleet winkelaanbod, dat functioneert als een huiskamer voor de Waalsprong. Met ons plan leggen we de lat bijzonder hoog, maar het is meer dan een ambitie. We gaan het ook echt doen!”

Architect Jeroen Van Willigen van De Zwarte Hond:
“We willen een centrum ontwerpen waar je niet alleen boodschappen gaat doen, maar waar je ook echt wilt zijn, zoals met je vrienden een biertje drinken. Wij gaan een stedelijk hart creëren dat de Waalsprong verdient.”

AM en VanWonen gaan nu aan de slag met het uitwerken van de plannen. Hou deze pagina in de gaten en meldt u hier aan als geïnteresseerde om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

Voor meer informatie kunt u klikken op onderstaande links:

2018-09-25 Verslag bewonersavond 11 september.pdf 

2018-09-11 Presentatie Zwarte Hond - bewonersavond 11 sept.pdfDelen: