Hart van de Waalsprong wordt een levendig en sfeervol stadje met een uitgesproken en duurzaam karakter. Er is veel aandacht voor water en groen, er komt een opvallend stadsplein met ruimte voor terrassen en speelmogelijkheden voor kinderen. Centraal op het plein is een waterspeelplek, die in de winter wellicht ook ruimte biedt voor een ijsbaantje.

De ontwerpen van de gebouwen en met name de gevels krijgen een verwijzing naar de kenmerkende Nijmeegse baksteenarchitectuur. Het beeld is daardoor enerzijds stevig en stoer maar door de combinatie met groen en water wordt Hart van de Waalsprong een gezellig centrum waar je graag verblijft.

Energieneutraal en duurzaam

Het duurzame karakter van Hart van de Waalsprong is op verschillende manieren zichtbaar. De zonnepanelen die de grootste energieleveranciers zijn, zullen niet weggestopt maar daar waar mogelijk juist getoond worden. Onderzocht wordt nog of het mogelijk is om het gebruik en de opwekking van energie in de openbare ruimte zichtbaar te maken. Ook de laadpleinen voor de elektrische auto’s geven duidelijk aan dat Hart van de Waalsprong duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De toepassing van veel natuurlijke materialen in de gebouwen, de groene wadi’s voor overtollig regenwater en het waterplein laten zien dat ook groen en water bijdragen aan een prettig en duurzaam verblijfsklimaat.

Als een vogel boven het plan vliegen?

Kijk dan hier voor een 360 graden overzicht en ontdek meer van Hart van de Waalsprong.

Heb jij leuke ideeën en suggesties?

Laat het ons weten en mail info@hartvandewaalsprong.nl